• Tips voor een onvergetelijke huwelijksreis

  Huwelijksreizen

  Het leukste aan een huwelijk? Bereid je voor op een hartverscheurende strijd tussen de bruidsjurk, de taart en de huwelijksreis. Maar die laatste is wel een grote kanshebber! Hoe haal je echt álles uit je honeymoon?…

  Text: admin

  Het leukste aan een huwelijk? Bereid je voor op een hartverscheurende strijd tussen de bruidsjurk, de taart en de huwelijksreis. Maar die laatste is wel een grote kanshebber! Hoe haal je echt álles uit je honeymoon?

   

  1. Blaas eerst even uit

  Je zou niet het eerste pasgetrouwde echtpaar zijn dat steendood is na de bruiloft. Wekenlange voorbereiding en daarna een hele dag in de spotlights … Vaak moet zelfs de huwelijksnacht eraan geloven. Rush dus niet meteen naar het vliegveld maar doe het na je huwelijksdag nog een paar dagen rustig aan. Werk nog wat praktische zaken af, geniet nog even na van de bruiloft en haal wat slaap in zodat je uitgerust op vakantie kunt vertrekken. Zo geniet je er tenminste écht van.

   

  2. Kies samen de reis

  Oké, het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat jullie samen op vakantie gaan. Maar een honeymoon is toch geen doordeweekse vakantietrip. Bespreek dus samen wat jullie ervan verwachten. Gaan jullie bakken op een tropisch strand, of trek je liever in kaki outfit op safari? Kan jij de (ondertussen betaalbare) luxe van een cruise wel smaken, of is bergen beklimmen meer jouw ding? Of zijn jullie al lang gelukkig met een minimoon naar een Europese stad vol kunst en cultuur? Keuze genoeg. Zolang je er maar sámen uitkomt!

   

  3. Plan op tijd

  Als je een bruiloft plant heb je meer dan genoeg zaken om over na te denken. Toch mag je gerust je huwelijksreis al beginnen plannen terwijl je nog niet weet of je soep of salade gaat serveren. Een vakantie plannen duurt dan ook wel even. Eerst moet je eruit geraken welk soort vakantie je wil. Daarna bepaal je naar welk land je gaat. Of landen, als je een rondreis wil maken. Hebben jullie allebei genoeg vakantiedagen voor een lange honeymoon? En zijn er rechtstreekse vluchten? En wat ga je daar precies doen? Vraag zeker huwelijksreistips in je omgeving en check Instagram voor leuke insider tips. Stel ook een vakantiebudget op en bepaal hoeveel je wil geven aan de vlucht, verblijf, restaurants, activiteiten, …

   

  4. Prop je vakantie niet vol

  Sommigen houden van lekker niks doen, anderen plannen elke minuut vol en komen nog vermoeider terug van vakantie dan ze vertrokken waren. Reken je jezelf tot die laatste groep? Dan is het tijd om de handrem op te trekken. Natuurlijk mag je activiteiten doen op je huwelijksreis, maar zorg dat er ook tijd is voor elkaar. Eens een (halve) dag je hotel niet uitkomen is gepermitteerd. ?

   

  5. Toon die ring

  Ken je dat? De ober vangt toevallig op dat er een jarige in het gezelschap is, en plots is de koffie van het huis. Of krijg je sterretjesvuurwerk op je dame blanche. Zo gaat het exact bij huwelijksreizen. Laat gerust semi-nonchalant vallen dat jullie op huwelijksreis zijn. Wie weet valt er een fles champagne of een gratis upgrade naar businessclass van de kar. Iederéén is gecharmeerd door een pasgetrouwd koppeltje. Speel dat gerust uit.

   

  6. Enkele praktische tips

   

  • Boek alles nog even onder je eigen familienaam. Niet zo romantisch, maar dat bespaart je een pak moeilijkheden wanneer je je identiteitskaart moet tonen op bijvoorbeeld de luchthaven.
  • Bekijk de prijzen van een vlucht in de incognitomodus van je browser. Als je dat niet doet, krijg je de tweede keer plots hogere prijzen te zien.
  • Check zeker of je paspoort nog geldig is en of je een visum nodig hebt om het land binnen te geraken.
  • Hebben jullie bepaalde vaccinaties nodig? Maak op tijd een afspraak bij je dokter.
  • Valt jullie reis zeker niet in het orkaan- of regenseizoen? Tussen november en maart valt zelfs een notoire droombestemming als Bali nogal tegen.

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto: Unsplash