• Huwelijksreis: wat neem ik mee?

  Huwelijksreizen

  Yes, eindelijk is het zover: jullie huwelijksreis! Even samen de wijde wereld in, gewoon genieten van elkaar en nagenieten van het feest. Klaar om te pakken? Met deze lijst voorkomt je dat vervelende ‘ik ben iets vergeten’-gevoel.

  Text: Redactie

  Sexy lingerie

  Laten we er niet flauw over doen: op je huwelijksreis ga je heus niet enkel musea bezoeken en plaatselijke delicatessen proeven. Verras je echtgenoot of echtgenote (want, heren, jullie mogen gerust ook investeren in leuk ondergoed) met een nieuw setje. Vergeet zeker niet om ook genoeg bikini’s en zwemshorten in te pakken. En waarom geen witte? ?

   

  Boeken

  Vervul ook af en toe je intellectuele behoeftes op reis met een goed boek. Je weet wel, zo eentje dat je moeilijk kan wegleggen. Niet te makkelijk, niet te moeilijk. Extra leuk: een boek lezen dat je partner je al jaren aanraadt maar waar je nooit tijd voor had. Of koop een boek voor je partner en geef het hem of haar op het vliegtuig. Da’s nog eens een persoonlijk geschenk!

   

  Schoenen

  Schoenen meenemen? Lijkt een no-brainer, maar dat is het niet. De verkeerde schoenen kunnen je vakantie flink verpesten, dus denk goed na wélke schoenen je meeneemt. Pak gerust je favoriete heels in voor de avonddiners, maar neem ook lifesavers mee zoals makkelijke slippers voor op het strand en comfortabele stapschoenen voor uitstapjes. Je kersverse hubby heeft liever een vrolijke griet op sneakers aan zijn zijde dan een strompelende diva op stiletto’s.

   

  Parfum

  Droeg je een bijzonder parfum op je bruiloft? Neem het mee op vakantie, zo blijven jullie in de sfeer! Kleine tip: gebruik je parfum niet overdag als je naar een zonnige bestemming trekt. De combinatie zon-parfum kan leiden tot pigmentvlekken en allergische reacties. Bewaar je parfum voor ’s avonds, voor een romantisch dinertje met twee.

   

  Fotomateriaal

  Of je nu een professionele camera of enkel je smartphone meeneemt, een huwelijksreis is niet volledig zonder uitgebreid fotoverslag. Zorg dat je de batterijlader van je camera of telefoon zeker bij hebt en voorzie eventueel een extra geheugenkaartje. Zo moet je tijdens je reis geen hartverscheurende keuzes maken omdat er anders geen ruimte is voor nieuwe foto’s.

   

  Assorti

  Als je het leuk vindt om ook vestimentair te matchen met je levensgezel kan je samen de vakantieoutfits kiezen en op elkaar afstemmen. Zo heb je meteen een excuus om zijn favoriete fluo T-shirt te weigeren: ‘past écht niet bij mijn pastelkleuren!’ Matchende outfits leveren sowieso mooie foto’s op!

   

  Voor noodgevallen

  Natuurlijk hoop je op een zorgeloze vakantie waarbij jullie afwisselend verdrinken in elkaars ogen en schitterende zonsondergangen, maar soms kan de gezondheid het even laten afweten. Als de buitenlandse keuken toch net iets te exotisch was of die derde knaloranje cocktail niet goed beviel, ben je dolgelukkig met basismedicatie als diarreeremmers en pijnstillers. Neem zeker ook (blaren)pleisters mee, een middel tegen insecten, zonnecrème en aftersun en, tenzij jullie snel kleinkindjes beloofd hebben, anticonceptie.

   

  Auteur: Anouk Mouton / Foto: Unsplash