• Huwelijksreis plannen: met deze tips doe je dat zonder problemen

  Huwelijksreizen

  Jullie huwelijksreis kan na een stressvolle periode van plannen en organiseren, een ideaal moment zijn om ten volle te genieten van elkaar. Maar net zoals het plannen van een bruiloft, verdient ook het plannen van jullie huwelijksreis evenveel zorg en aandacht. Een huwelijksreis moet namelijk een trip of a lifetime…

  Text: admin

  Jullie huwelijksreis kan na een stressvolle periode van plannen en organiseren, een ideaal moment zijn om ten volle te genieten van elkaar. Maar net zoals het plannen van een bruiloft, verdient ook het plannen van jullie huwelijksreis evenveel zorg en aandacht. Een huwelijksreis moet namelijk een trip of a lifetime zijn, waar jullie met veel plezier en ongelooflijke herinneringen op terug kijken. Het mag dus beslist wat langer, romantischer en specialer zijn.

   

  Na een onvergetelijke dag met familie en vrienden, kunnen jullie zich nu volledig focussen op elkaar en een fantastische reis. Jullie huwelijksreis is de kers op de taart en zeker iets om naar uit te kijken. Je moet er dan ook voor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat alles goed van te voren is geregeld. Om dat voor elkaar te krijgen, willen we jullie toch de volgende puntjes meegeven.

   

  1. Beslis met twee

  Hoe graag jullie elkaar ook zien, voorkeuren verschillen. Zo hoop jij misschien liever de broese in Afrika te verkennen, terwijl jouw partner graag met een cocktail in de hand op witte stranden in Thailand vertoeft. Dus terwijl je voor het organiseren van het trouwfeest de taken nog min of meer kunt verdelen, doe je dat voor het plannen van jullie huwelijksreis beter niet.

   

  2. Verras elkaar

  Ook al plannen jullie de huwelijksreis beter samen, het is daarom niet verboden om een verrassing voor jouw aanstaande in petto te hebben. Jullie zijn voor een reden samen op vakantie en quality time mag dus absoluut niet ontbreken. Een gezellig avondje in een jacuzzi of een koppelmassage, zal tussen alle daguitstappen dus zeker niet misstaan. Bovendien kan je als newlyweds vaak voor een ‘honeymoon’ formule kiezen die het hotel aanbiedt.

   

  3. Plan een minimoon

  Je kent wel de typische beelden uit zwart-wit films van vroeger: een gelukkig stel dat in de auto stapt en met de woorden “Just married” op de achteruit, naar god weet waar rijdt. Wel, misschien vertrokken ze op huwelijksreis. Hoe dan ook, tegenwoordig stellen koppels hun huwelijksreis wat uit. Afhankelijk van bestemming, seizoen, prijzen, enz. … is het misschien voordeliger om jullie honeymoon te plannen op een ander moment. We willen namelijk niet dat je na een stevig feestje uitgeput op een vliegtuig moet springen. Daarom plannen meer en meer koppels een mini-honeymoon of minimoon. Dit kan gaan over een twee- of driedaagse overnachting dichter bij huis, dit in afwachting van de grotere huwelijksreis die later op de agenda staat.

   

  4. Vertrouw niet (enkel) op reviews

  Bij de zoektocht naar een bestemming of hotel is het niet verboden om reviews te lezen, maar laat jullie keuze er zeker niet van afhangen. Online reviews kunnen namelijk een verkeerd beeld geven. Zo kan het gebeuren dat jouw hotelkamer misschien geen uitzicht heeft op de zee, maar wel op de parking van het hotel. Daarom is het inschakelen van een reisbureau zeker een goede aanrader. Zij hebben namelijk nauw contact met de hotels die ze aanbieden en zijn dus perfect op de hoogte van deze zaken.

  Probeer daarnaast ook niet de huwelijksreis van vrienden of familieleden te kopiëren. Je kan advies vragen aan hen, maar wat zij tof vonden, geldt daarom niet voor jullie tweeën.

   

  5. Reisbureau?

  Ja! Het inschakelen van een reisbureau zal je zeker veel meer opleveren dan zelf op internet te boeken. Natuurlijk kan je beslist wat opzoekingen doen, maar medewerkers van een reisbureau kunnen preciezere informatie geven. Zij hebben namelijk connecties opgebouwd en kunnen jullie wegwijs maken in de verschillende hotels en bestemmingen. Daarnaast kunnen ze opmerkingen en reviews van hun eigen klanten voorleggen die een reis bij hen geboekt hebben.

  Nog een plus punt is dat je op hen kan rekenen als er iets fout loopt: vluchten die afgelast zijn, dubbele boeking van de kamer, … noem maar op.

  Hopelijk maken deze vijf tips het kiezen van een bestemming al net iets gemakkelijker. Alvast een prettige reis toegewenst!

   

  Auteur: Hanna Deweirdt / Foto: Getty Images