• Trouwen in de herfst: let’s get cosy

  Feest

  Warme kleuren, een zachte sjaal over je schouders, wel honderd kaarsjes, een open haard, marshmellows roosteren boven een kampvuur……

  Text: Redactie

  Klinkt goed toch, trouwen in de herfst? Wie kiest voor een huwelijksfeest in de herfst, kiest resoluut voor gezelligheid. Kruip lekker dicht bij mekaar en vier de liefde. In de herfst!

   

  Ja, je kan dit gerust zien als een promopost voor herfsthuwelijken. Want wij zijn echt fan! De romantiek druipt ervan af tijdens een herfsthuwelijk. Bovendien kun je in oktober nog uitschieters  hebben richting of zelfs boven de 20°C. Een risico, we geven het toe. Maar warm of niet, je trouwfeest in de herfst zal op en top gezellig zijn. Dat zijn we zeker! Het seizoen wint enorm aan populariteit. Bovendien zijn de wachtlijsten om te trouwen in de herfst minder lang dan die in de zomer. Dus dat huwelijk op je droomlocatie zou er wel eens eerder kunnen van komen dan je denkt. En de kans dat je lievelingsleveranciers nog allemaal vrij zijn op een datum in oktober of november is ook groter.

   

  Warme choco en Jägermeister

  Als je wat geluk hebt, kun je best veel buiten doen. De ceremonie kan heel gezellig aangekleed worden met bankjes of strobalen en schapenvellen erover, dekentjes voor wie het koud krijgt en achteraf een warme choco, waarom niet?  Een shotje Jägermeister zal er ook wel voor zorgen dat je het meteen warm krijgt. Koukleumen kunnen enkele warmtebronnen of vuurkorven laten plaatsen. Romantisch zal het zeker zijn en het kleurrijke decor krijg je er gratis bij.

   

  Want laat ons eerlijk zijn, moeder natuur is op haar mooist in de herfst. De bomen krijgen allerlei kleuren. Zoek het dus niet te ver wat de locatie voor de fotoshoot betreft en als het enigszins mogelijk is, trek ook niet naar binnen, want foto’s in de natuur zijn in de herfst per definitie echte pareltjes.  Bovendien rijkt de natuur je al heel wat decoratie aan: dennenappels, boomstronken, strobalen, noten en (sier)fruit. Je kan er echt heel toffe dingen mee gaan doen. De herfst leent zich dan ook perfect voor een rustiek thema. Denk aan veel hout, warme stoffen (hallo velvet!) en kleuren. Het komt allemaal geweldig tot zijn recht in een herfstsetting. Zo nemen jullie de gasten mee in een uiterst gezellige sfeer. Sombere dagen? Welke sombere dagen? Als de avond aanbreekt, gaan de kaarsjes aan en zijn jullie klaar voor een ‘cosy evening’.

   

  Droogbloemen

  Ook in de herfst kun je rekening houden met de seizoensbloemen. Maar vooral de kleuren doen ’t hem hier. Okergeel, roest, bruin, donkergroen, maar ook bordeaux en paars kunnen perfect. Kies je voor velvet accenten op je feest? Laat dit accent dan terugkomen en hang een velvet lint aan je boeket. Het geeft je boeket net dat tikkeltje meer. Qua bloemen kun je in het verse segment kiezen voor amaryllis, het immer populaire eucalyptus, hortensia’s, dahlia’s, heide en distels bijvoorbeeld. Al zijn de meeste soorten in de herfst verkrijgbaar. Maar ook droogbloemen winnen aan populariteit. Wie trouwplannen heeft en niet onder een steen geleefd heeft het laatste jaar, kon er niet naast kijken. Droogbloemen everywhere. Toegegeven, je moet ervoor zijn. Maar zéker in de herfst kan het er leuk uitzien. Wie twijfelt, kan ook voor een combinatie gaan. Bovendien neem je de bloemen van op je feest achteraf gewoon mee naar huis.

   

  Wat de trouwjurk betreft, is ook alles mogelijk in de herfst. Je kan zowel voor een zomerse als een winterse jurk gaan. De zomerse variant ‘pimp’ je dan met een zachte sjaal van alpacawol. Dat ziet er bovendien gewoon heel erg mooi uit. Ook het ‘bontje’ is helemaal nog niet uit de mode. Belgische ontwerper Rembo Styling kwam op de proppen met een prachtige cape. Of je kiest voor een jurk met lange mouwen. Dat staat altijd heel erg stijlvol!

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto’s: Unsplash