• Kinderen op je huwelijk: yay or nay?

  Feest Ceremonie

  Omdat de positieve zwangerschapstest er vaak komt nog voor de man een verlovingsring uit het doosje tovert, trouwen er heel wat koppels als ze al kinderen hebben. Mits een goede voorbereiding, hoeven kinderen op je huwelijk helemaal geen last te zijn. In tegendeel. Je kan ze op een leuke manier…

  Text: admin 04/06/2020

  Omdat de positieve zwangerschapstest er vaak komt nog voor de man een verlovingsring uit het doosje tovert, trouwen er heel wat koppels als ze al kinderen hebben. Mits een goede voorbereiding, hoeven kinderen op je huwelijk helemaal geen last te zijn. In tegendeel. Je kan ze op een leuke manier betrekken in het gebeuren. Wij lijsten de voordelen even op.

   

  Kinderen op je huwelijk. Voor sommigen een vloek, anderen willen niets liever. We zelfs zien een echte opmars in huwelijken op zondag. Ook wel de ‘gezinshuwelijken’ genoemd. Want wie kiest voor een feest op zondag, kiest ook bewust voor een dagfeest. Mét kinderen. Koppels die daarvoor kiezen, hebben natuurlijk vaak zelf al kinderen. Vroeger leefde je in zonde, nu is daar helemaal geen sprake meer van. Jonge koppels willen namelijk liefst alles tegelijk: samenwonen, bouwen of verbouwen, trouwen én kindjes. En dan kan die volgorde –bewust of onbewust- natuurlijk al eens door elkaar geschud worden.

  De leukste foto’s

  Het heeft ook zijn voordelen. Hoe uniek is het wel niet als kinderen het huwelijk van hun ouders kunnen meemaken? Zouden we dat zelf ook niet gewild hebben, ja toch? Voor het echtpaar in kwestie maakt de aanwezigheid van de kinderen de dag nog specialer. Je kan de kinderen namelijk betrekken bij belangrijke momenten.  Zo kunnen je eigen kinderen de bruidskindjes zijn, als ze dat willen. Ze kunnen de ringen naar voor dragen, rozenblaadjes uitstrooien op het gangpad, misschien willen ze zelfs iets vertellen tijdens de ceremonie. Hoe leuk is het voor hen als ze een eigen (wegwerp)camera krijgen om leuke foto’s te nemen tijdens jullie huwelijk? Het levert ongetwijfeld spontane en verrassend leuke foto’s op. Bovendien zullen ze heel trots zijn dat ook zij een belangrijke taak toegewezen krijgen. Je kunt online ook een trouwakte bestellen voor kinderen, zo kunnen zij mee hun zegen geven.  En niet te vergeten; ze staan mee op de foto’s. Ook fotografen zijn blij met de aanwezigheid van kinderen. Hun fratsen en goudeerlijke blikken zorgen voor hilarische foto’s.

  Wedding nanny

  Toch moet je erover waken dat je op je huwelijksdag niet enkel maar mama bent. Je hoeft die dag de pampers niet te verversen in je bruidsjurk. En de babyfoon aan de eretafel? Lijkt ons ook geen goed idee. Hoewel grootouders, familie en vrienden zich met plezier allemaal een momentje over je kinderen willen ontfermen, je zorgt best voor een babysitter. Dat kan een nichtje zijn, een verzorgster van de crèche of je gebruikelijke babysitter bijvoorbeeld.  Maar je kan ook beroep doen op een wedding nanny. Een geweldig concept dat overgewaaid komt naar ons land. Verschillende instanties bieden deze service aan. De wedding nanny’s maken er ook voor je kinderen een echt feest van. Want niet elke feestlocatie is kindvriendelijk en dan is wat extra entertainment welgekomen. Maar vooral; ze ontnemen de zorgen van jou én je gasten. Een wedding nanny zorgt voor leuke activiteiten, hapjes en sapjes op het juiste moment, de nodige dutjes en steekt je kleintjes ook op een gepast uur onder de wol. Zo kunnen jullie zorgeloos en al feestend de nacht in.

  Het is interessant om op voorhand eens met je wedding nanny naar de feestlocatie te gaan. Zo kan ze zien of er een aparte ruimte is waar de kinderen rustig kunnen spelen, of ze ergens naar de televisie kunnen kijken, waar ze te slapen kunnen gelegd worden… En dan hoeven jullie op die grote dag maar één ding te doen: genieten!

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto: Pixabay

 • Poll