• Je trouwpak dragen na het feest?

  Feest Bruidegom

  Newsflash: Het maatpak van de man kost vaak meer dan de bruidsjurk. “Maar een pak kun je later nog dragen, een bruidsjurk niet.” Oké, laat maar komen dus die tips om je trouwpak achteraf nog te dragen.

  Text: Redactie

  We maken je hier geen blaasjes wijs. Een op maat gemaakt pak kost een aardige hap uit je budget. Tweedelig, driedelig… De mogelijkheden zijn eindeloos. In de winkel kun je kiezen tussen verschillende stoffen, knopen en andere materialen. Vervolgens kies je de snit, de voering, de zakjes… Noem maar op! Dus kiezen maar. En dan komt de prijs. Vaak toch even schrikken. Dat je het achteraf nog wel eens kan dragen, maakt het iets minder pijnlijk. Maar dan moet je wel op enkele zaken letten. Wij zochten het even uit. 

   

  Bruiden kiezen tegenwoordig minder voor een prinsessenjurk met parels, laagjes en hoepel, maar eerder voor een comfortabele en sobere jurk. Dat is bij mannen net zo. Je hoeft helemaal niet voor een smoking, shiny stofje of pitaleir te gaan. Een casual en modern pak valt tegenwoordig veel meer in de smaak. Door het te combineren met een mooi hemd en een leuke strik, kun je het toch nog een tikkeltje extra geven.

   

  Peaky Blinders

  Nu hoor ik je denken: een saai pak dus. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.  Een toffe kleur, ruitjes, een aparte voering… Het kan allemaal. We zijn helemaal fan van donkergroene kostuums. Ze passen perfect bij de boho-jurken waar veel bruiden voor kiezen en kunnen zowel in de zomer als in de winter gedragen worden. Ook leuk is een felblauwe kleur, bruin of lichtgrijs. Ruitjes kunnen ook perfect, al ga je dan voor een eerder winters pak. Zo ga je voor een echte Peaky Blinders-look.

   

  Denk op voorhand even na over de gelegenheden waarop je het pak nog wil dragen. Voor het jubileum van je schoonouders, het huwelijk van vrienden? Of eerder werkgerelateerd? Een speciaal pak kan immers nog gedragen worden op feestelijke aangelegenheden, maar als je ermee op een vaksbeurs moet staan, maak je toch beter een veilige keuze en ga je voor blauw of grijs. Je kiest ook best voor een matte en soepele stof.

   

  Accessoires accessoires

  Het kan best nog feestelijk zijn. Voor je huwelijk kun je je helemaal uitleven wat de accessoires, schoenen en overhemd betreft. Ook je riem, je sokken, schoenen, das of strik kunnen het geheel extra feestelijk maken. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om het geheel te pimpen. Een subtiele hint naar je huwelijk? Je kan een persoonlijke boodschap, jullie namen of huwelijksdatum aan de binnenkant laten stikken. Zo heb jij stiekem altijd een herinnering van je huwelijk bij je, ook al sta je een presentatie te geven op kantoor.

   

  Als je je trouwpak later nog wil dragen, is het natuurlijk wel belangrijk om er ook zorg voor te dragen. Zorg er dus voor dat je in de vroege uurtjes niet in de vijver belandt of andere gekke fratsen uithaalt met je pak aan. Na je trouwdag, hang je je pak mooi op de kapstok en in de voorziene zak. Later breng je het naar de nieuwkuis om alle geurtjes en vlekken te laten verwijderen. Je pak komt terug als nieuw, klaar voor nog een rondje.

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto: Unsplash