• Het perfecte moment voor je trouwfoto’s

  Feest Fotografie

  Voor de ceremonie, na de ceremonie, voor de taart, tijdens de openingsdans, …? Wanneer maak je nu die prachtige huwelijksfoto’s waar je tientallen jaren later nog trots op bent?…

  Text: Redactie

  Een hele dag fotoreportage

  Spoiler: er is niet één goed moment. De fotograaf maakt tijdens de bruiloft een heuse reportage die de hele dag beslaat. Zo heb je een compleet overzicht van je mooiste dag, inclusief geposeerde en spontane foto’s, op de sleutelmomenten en tussendoor. Normaal gezien arriveert de fotograaf al aan het begin van de dag. Wil je liever niet op de foto terwijl de visagist en kapper nog bezig zijn? Laat dat dan zeker weten. Dan focust de fotograaf op andere ‘the making of’-details. Laat de fotograaf zeker ook blijven voor het avondfeest. Jolige, spontane foto’s gegarandeerd!

   

  Goed getimede fotoshoot

  Wil je er toch een meer geregisseerde fotoshoot met jullie tweetjes tussengooien? Dan kan je die best inplannen aan het einde van de dag, wanneer de lichtinval zachter is. Het golden hour, de zonsondergang, is natuurlijk een klassieker. Ook ’s ochtends is de lichtinval flatterender dan ’s middags. Als je een ochtendmens bent en geen zenuwen voelt voor de ceremonie, zijn ochtendfoto’s dus zeker een aanrader. Ben je bang dat je alle ambiance op het feest gaat missen tijdens die lange fotoshoot? Splits hem dan op in meerdere korte shoots.

   

  Amuseer het gezelschap

  Als jullie er toch vanonder muizen voor een langere fotoshoot, zorg dan dat je gasten ondertussen iets te doen hebben. Je weddingplanner heeft vast wel een paar ideetjes. Als jullie niet echt dol zijn op poseren, kan je dit moment gebruiken om even samen de dag tot nu toe te overlopen en even alleen te zijn. Met zo’n wervelwind aan mensen en gebeurtenissen zou je je bruid(egom) bijna vergeten! De fotograaf maakt dan vanop een afstand intieme foto’s van jullie twee.

   

  Hou het kortbij

  Tijdens je bruiloft wil je zoveel mogelijk bij je gasten zijn. Plan dus geen shoots ver van je feestlocatie of de plek van de ceremonie. Geef dit mee aan de fotograaf, zo kan hij of zij op voorhand al mooie plekjes in de buurt zoeken. Voorzie eventueel makkelijke schoenen om naar de fotolocatie te wandelen.

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto: Unsplash