• Het candy buffet: de zoete zonde op elke bruiloft

  Feest Catering

  Op trouwfeesten is het vaak lang afwachten voor we aan het dessertbuffet beginnen. Voor zoetekauwen misschien wel de belangrijkste gang van het menu. Goed nieuws! Naast het dessertbuffet is er nu ook het candy buffet.

  Text: Redactie

   Extra suikers zijn welkom als we tot de vroege uurtjes het beste van onszelf geven op de dansvloer. Het candy buffet is daarom de ideale oplossing om tussen het dansen door nog iets achter de kiezen te steken.

  Je bent beslist niet de enigste snoepkont die na het werk even in de snoepkast duikt. Snoep is voor alle leeftijden en hoort niet enkel thuis op kinderfeestjes. Daarom zullen jouw gasten een candy buffet zeker appreciëren. Zoete lekkernijen als macarons, chocolade, marshmallows en gummibeertjes, … zijn niet alleen lekker, maar kunnen de eye-catch zijn op jouw trouwfeest. Hoe je het perfecte candy buffet opstelt, weet je na het lezen van volgende tips.

   

  Voor we op snoepjesjacht gaan …

  Voordat we als gekken de snoepjeswinkel leegplunderen, moet je even nadenken over volgende zaken: Delen mijn partner, vrienden, familie en ik wel dezelfde voorkeur? Smaken verschillen en dit geldt ook voor snoepgoed. Ben jij de enige die drop lekker vindt dan denk je best twee keer na voordat je een volledige bokaal vult. Zit daarom even samen jouw toekomstige echtgeno(o)t(e).

  Zorg ook voor voldoende variatie, zoals bijvoorbeeld verschillende texturen, smaken, groottes, … maar ook met eventuele allergieën. Natuurlijk kunnen we niet met ieders voorkeur rekening houden, maar sugar-free candy zal warm onthaald worden door mensen met diabetes. Wat betreft de hoeveelheid zijn een zeven- tot tiental soorten voldoende voor een gemiddelde bruiloft van 50 à 100 personen. Per persoon wordt er ongeveer een 450g snoep gerekend.

  Het thema van jouw bruiloft speelt ook een rol. Gaan jullie voor een beach wedding of vindt jullie trouwfeest in een mooie tuin plaats: decoratie en snoepjes verschillen. Zo komen chocolade zeevruchten misschien beter tot zijn recht bij een beach wedding. Verlies bij het kiezen van de snoepjes jullie thema dus niet uit het oog. Wanneer je zonder thema werkt, denk dan aan de kleurencombinaties. Twee tot drie verschillende kleuren met wit als derde of vierde kleur is oké. Een kakafonie van verschillende kleuren kan chaotisch lijken of juist heel kleurrijk (als je het goed doet). Hoe dan ook: Denk aan het totaalplaatje.

   

  Hoe decoreren

  Begin met het opzetten van een wand die achter de tafel zichtbaar is om aandacht te vestigen op het candy buffet. Hoe je het best verder decoreert, bepaald jezelf. Je kan experimenteren met bloemen, verlichting, tule, persoonlijke items zoals foto’s, een leuk tafelkleed, glittertjes, … , maar zorg ervoor dat het niet bombastisch overkomt. Blijf daarbij ook steeds rekening houden met het thema van jouw bruiloft.

  Ook het soort bokalen zijn belangrijk. Vermijd eentonigheid en ga voor bokalen van verschillende groottes, vormen en hoogtes. Zo creëer je een mooie variatie en komt het niet eentonig over. Grote bokalen kan je opvullen met goedkopere of grotere snoepen zoals marshmallows. Als je voor snoepsatés kiest, kun je deze best in een hogere bokaal steken. Werk de bokalen tenslotte af met stickers of boodschappen. Twee ideetjes zijn: Our personal favourite en Love is sweet.

   

  Enkele leuke extra’s

  Een candy buffet moet niet enkel snoep bevatten. Je mag gerust ruimer denken. Wil je jouw wedding cake of een chocoladefontein in de kijker plaatsen? Dat kan best! Maar een suikerspinmachine, oliebollen, popcorn of churros zullen een nog leukere toets geven aan jouw candy buffet, net zoals gepersonaliseerd snoepgoed. Zo kan je chocolaatjes, snoephartjes, koffiekoekjes, pepermuntjes, … laten bedrukken met jullie initialen.
  Op het einde van jullie trouwfeest, kunnen jouw gasten zelf een snoepzakje vullen. Het is een leuk aandenken aan jullie speciale dag en zelfs op de terugweg naar huis zullen ze deze zoete zonde zeker waarderen.

   

  Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images