• 7 redenen om voor een professionele huwelijksfotograaf te kiezen

  Feest Fotografie

  Goedkoop? Nee. 100% zijn geld waard? Absoluut. Want wat heb je aan een prachtige locatie en een droomjurk als de foto’s, al jullie herinneringen op papier, middelmatig zijn? 7 redenen waarom een professionele huwelijksfotograaf deel moet uitmaken van jouw bruiloftbudget!…

  Text: admin

  Goedkoop? Nee. 100% zijn geld waard? Absoluut. Want wat heb je aan een prachtige locatie en een droomjurk als de foto’s, al jullie herinneringen op papier, middelmatig zijn? 7 redenen waarom een professionele huwelijksfotograaf deel moet uitmaken van jouw bruiloftbudget!

   

  1. Herinneringen zijn onbetaalbaar

  Trouwfoto’s komen tijdens je leven vaak terug naar boven. Je toont ze aan je vrienden en later aan je kinderen en je kleinkinderen. Vaak hangt er zelfs een huwelijksfoto op een prominente plaats in je interieur. Is het dan niet zonde dat je opgescheept zit met foto’s waar je toch niet 100% tevreden over bent? 50 jaar later weet je niet meer hoeveel die fotograaf ook alweer gekost had. Het enige wat je dan nog weet is dat je prachtige huwelijksfoto’s hebt die nog vele generaties bewaard worden.

   

  2. Je betaalt voor technische ervaring

  Natuurlijk, je neefje die op de kunstschool zit maakt ook mooie foto’s. Maar reportagefotografie, zoals huwelijksfotografie, is een kunst op zich. Er gebeurt heel veel en je moet constant op het juiste moment op de juiste plek zijn. Voor een amateurfotograaf is dat verwarrend en uitputtend. Bovendien moet je de juiste materialen hebben en technieken kennen om bewegende subjecten vast te leggen en goede foto’s te maken bij zowel rijkelijk zonlicht als ’s nachts op de dansvloer.

   

  3. Een professional begrijpt wat je wil

  Een amateurfotograaf zal vooral de foto’s maken die hij of zij wil maken. Een beroepsfotograaf vraagt aan jou wat jij wil. Superromantisch, of eerder met een kwinkslag? Zo spontaan mogelijk of toch wat geregisseerd? Een fotograaf neemt de tijd om jullie te leren kennen zodat je je op je gemak voelt en de foto’s weerspiegelen wie jullie echt zijn. Bovendien heeft ie jou al lang stiekem bestudeerd om je van je mooiste kant te fotograferen.

   

  4. Laat de creativiteit losbreken

  Een beroepsfotograaf heeft op jouw feest maar één doel: foto’s maken. Daardoor ziet hij of zij dingen die jij niet eens opgemerkt hebt. Een leuk detail, een bruidsmeisje op een onbewaakt moment, een schaterlach, … Wanneer je later door de foto’s gaat, sta je versteld!

   

  5. Krijg waardevol advies

  Meestal kent een fotograaf uit de buurt de mooie plekjes. Dat er een leuk parkje naast het gemeentehuis is, had je al gezien. Maar wedden dat de fotograaf er de meest idyllische plekjes kent die je zelf nog niet ontdekt had? Hij of zij neemt je mee naar de meest verrassende fotolocaties in de buurt.

   

  6. Fotograferen is maar de eerste stap

  Wanneer je fotograaf naar huis gaat, zit het werk er helemaal niet op. Eerst en vooral maakt hij of zij een selectie uit honderden of zelfs duizenden foto’s. Daarna moeten jullie een tweede selectie maken. Die foto’s krijgen vervolgens de finishing touch in een nabewerkingsprogramma als Photoshop. En geloof ons: daar kruipt nog meer tijd in dan in het fotograferen zelf. En dat zit natuurlijk ook in de prijs, maar je krijgt er wel een fotoalbum vol perfecte foto’s voor terug.

   

  7. De fotograaf zorgt voor àlles

  Een fotograaf trekt zijn plan. Een reservecamera, een extra batterij, schermen, externe flitsers, … Alles is voorzien, vaak zelfs in tweevoud. Niks wordt aan het toeval overgelaten. Nadat de foto’s gekozen en bewerkt zijn, maakt hij een fotoalbum. Lay-out, papierkeuze, drukker, … Daar hoef je je niks van aan te trekken. Kortom: investeren in een professionele fotograaf is investeren in een zorg minder. Zo kan je ten volle genieten van je feest én ben je zeker van een prachtig album vol herinneringen!

   

  Auteur: Anouk Mouton / Foto: Unsplash