• Matchy matchy: jouw bruidsjurk en zijn trouwkostuum

  Bruidslook Bruid Bruidegom

  Je verloofde en jij vormen al een perfect match, nu de bruidsjurk en het trouwkostuum nog. Je man gaat zijn trouwpak kiezen samen met zijn getuige en jij trekt met enkele vriendinnen naar de bruidsboetiek. Zeker als je man nu niet bepaald een stijlicoon is, kan het angstzweet je wel…

  Text: admin

  Je verloofde en jij vormen al een perfect match, nu de bruidsjurk en het trouwkostuum nog. Je man gaat zijn trouwpak kiezen samen met zijn getuige en jij trekt met enkele vriendinnen naar de bruidsboetiek. Zeker als je man nu niet bepaald een stijlicoon is, kan het angstzweet je wel eens uitbreken.

   

  Het lijkt best lastig om de trouwjurk en het trouwkostuum op elkaar af te stemmen. Het moet tot op die grote dag geheim blijven. Jullie kiezen wat jullie leuk vinden, maar gaat het dan wel samen passen? Het is daarom geen slecht idee om elkaar toch wat te sturen, zonder the bigger picture te verklappen. Hou ook beiden rekening met jullie locatie en het seizoen bij het kiezen van de stof.

   

  Lookbook

  Hebben jullie een thema? De man zal er misschien niet eens weet van hebben, maar het kan lonen om interesse te tonen in je Pinterest-bord. Jij pint erop los en daar kan je toekomstige heel wat inspiratie uit halen. Hij kan zo perfect weten wat je wel en niet graag ziet. Dan kan hij al niet missen. Wil je helemaal op safe spelen? Geef hem dan een lookbook mee wanneer hij zijn  trouwpak gaat uitzoeken. De kostumier kan hier veel informatie uit halen. De ene bruidegom zal blij zijn met deze instructies, de andere zal liever vrijgelaten zijn in zijn keuze. Natuurlijk moet hij nog altijd kiezen voor iets wat hij zelf ook echt mooi vindt. Hij mag best nog een mening hebben. Maar het kan geen kwaad om hem wat te inspireren.

   

  Het is eerst en vooral belangrijk om te weten dat je voor een jurk best tussen een jaar en negen maanden voor het huwelijk langsgaat om te kiezen. Voor een maatpak ben je nog op tijd als je zes weken op voorhand langsgaat. De kans is dus heel groot dat de jurk als eerste zal gekozen worden. Heb jij uiteindelijk voor een klassieke jurk gekozen, dan laat je toekomstige dat groene pak met bretellen maar beter hangen. Omgekeerd zal jouw boho jurk niet matchen met een pitaleir of een smoking. Vertel het hem dus gewoon dat het een eerder klassieke jurk is. Geen paniek, hij zal zich er dan nog totaal geen beeld bij kunnen vormen. Maar hij kan het wel vertellen bij de kostumier en hij zal wél weten wat wel en niet kan.

   

  Trouwjurken zijn niet wit

  Ook de kleur van het hemd is belangrijk. Simpel, zou je denken: wit. Maar geloof ons als we zeggen dat er amper spierwitte jurken in de boetiek hangen. Huh? Ja! De meeste bruidsjurken zijn ivoorkleurig. Wit oogt al snel klinisch. En draagt hij dan een spierwit hemd en jij een ivoorkleurige jurk, dan zal je jurk gelig ogen. Je kan in de bruidsboetiek daarom altijd een lapje stof meevragen, zodat hij daarmee rekening kan houden bij de keuze van jouw jurk. Wil je dat toch liever nog geheim houden, dan kun je het stukje stof ook meegeven met de persoon die met je verloofde meegaat om het trouwpak te kiezen. Kleur daarentegen wordt momenteel amper gekozen. Om het kort te houden: met een ivoorkleurig hemd kun je niet missen.

   

  Kleurrijke accenten

  Wil jij als toekomstige bruid toch een beetje kleur  aan je outfit toevoegen. Roze schoenen bijvoorbeeld? Gele bloemen in je haar? Een blauw lint aan je boeket? Geef die kleur dan zeker door aan je partner, zo kan hij ook voor een subtiel accentje gaan in die kleur. Een strik, sokken, bretellen, manchetknopen… Het kan heet mooi zijn als het matchy matchy is. Hou het wel subtiel! En ziet hij het niet zitten om mee te gaan in jouw pink fever, dan kan hij ook iets met de voering van zijn pak laten doen. Niemand die het ziet, maar je kan alvast niet zeggen dat hij niet naar je geluisterd heeft.

   

  Het eenvoudigste item om te laten matchen zijn de bloemen. De bloemen uit jouw bruidsboeket laat je terugkomen in de aankleding, op de bruidstaart, bij je bruidsmeisjes… Maar ook bij jouw man! Vraag aan de bloemiste om een corsage te maken met dezelfde bloemen als in jouw bruidsboeket.

   

  Auteur: Marlies Maddens / Foto’s: Unsplash